compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Clooney krijg cinematheque award

Clooney krijg cinematheque award

Eervolle onderscheiding voor regisseur/acteur

8-6-2006 LOS ANGELES - Oscar-winnaar George Clooney (Syriana) is uitverkoren om de 21ste American Cinematheque Award te ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding op 13 oktober tijdens het jaarlijkse Cinemateque-gala uitgereikt in het Beverly Hilton.

Delen op facebook

De Cinematheque-award gaat ieder jaar die filmartiest die volledig betrokken is bij zijn of haar werk en erop gebrand is om een significante bijdrage te leveren aan de filmkunst. Volgens Cinematheque voorzitter Rick Nicita is George Clooney bij uitstek een 'Renaissance man'. In relatief korte tijd heeft hij zijn kwaliteiten als acteur, regisseur, schrijver en producer bewezen. Volgens de voorzitter is hij erin geslaagd om entertainment te vermengen met zowel politiek commentaar als charme en goede ouderwetse filmsterrencharisma.

De carrière van de 45-jarige acteur startte met zijn rol in de populaire televisieserie 'ER'. Hierna was hij in verscheidene films te zien, waaronder Ocean's Eleven, "O Brother Where Art Thou?" en The Perfect Storm. Sinds 2001 was hij bij veel films ook als uitvoerend producent betrokken. Zijn film Good Night, and Good Luck, waarvoor hij het script schreef en de regie voerde werd zes keer genomineerd voor een Oscar, onder meer voor beste regie en beste script.

Volgend jaar is George Clooney voor de derde keer o.m. te zien als Danny Ocean in Ocean's Thirteen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.