compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Cold Mountain krijgt acht nominaties Golden Globes

Cold Mountain krijgt acht nominaties Golden Globes

19-12-2003 HOLLYWOOD - De oorlogsfilm 'Cold Mountain' is acht keer genomineerd voor de belangrijke Golden Globe Award. De film over de Amerikaanse burgeroorlog maakt onder meer kans op de prijs voor beste film. Dat meldde de BBC donderdag.

Delen op facebook

De drie acteurs uit Cold Mountain Jude Law, Nicole Kidman en Renee Zellweger zijn genomineerd voor hun rollen in de film en Anthony Minghella maakt kans om uitgroepen te worden tot beste regisseur. Clint Eastwoods thriller Mystic River en de comedy Lost in Translation zijn ieder vijf keer genomineerd.

In de categorie beste film zijn ook The Lord of the Rings: The Return of the King, Master and Commander, Mystic River en Seabiscuit genomineerd. Het slot van de Lord of the Rings trilogie maakt in totaal kans in vier categorieën, waaronder die van beste regisseur (Peter Jackson).

Andere nominaties

In de categorie beste musical of comedy strijden twee Britse films om de eer: Bend it like Beckham en Love Actually. Ze gaan de strijd aan met Big Fish, Lost in Translation en Finding Nemo.

Jude Law, Russell Crowe, Sean Penn, Tom Cruise en Sir Ben Kingsley maken kans om uitgeroepen te worden tot beste acteur. Bij de actrices gaat het tussen Nicole Kidman, Cate Blanchett, Uma Thurman, Charlize Theron, Evan Rachel Wood en Scarlett Johansson.

De Golden Globes worden op 25 januari uitgereikt in Los Angeles. Omdat ze kort voor de Oscars worden toegekend, zijn ze een belangrijke graadmeter voor wie de belangrijkste filmprijzen van het jaar in februari gaan krijgen. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes worden ook televisieprogramma's onderscheiden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.