compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Columbia koopt rechten remake 'Science Fiction'

Columbia koopt rechten remake 'Science Fiction'

10-2-2004 AMSTERDAM - Columbia Pictures heeft de rechten gekocht voor een remake van 'Science Fiction', de film waarin Wendy van Dijk haar speelfilmdebuut maakte. De Amerikaanse filmstudio maakte dit bekend tijdens het internationale filmfestival van Berlijn.

Delen op facebook

''We vinden 'Science Fiction' een fantastische film'', zegt Shuler Donner, producent bij Columbia Pictures. ''Het is geweldig. Het is een van de meest originele films die de afgelopen jaren in Europa is uitgebracht. Het script is spannend, knap en leuk''

Science Fiction, van regisseur Dany Deprez, gaat over een jongetje dat naar een nieuwe buurt verhuist. Het is moeilijk voor hem om nieuwe vrienden te maken en ook met zijn ouders (Wendy van Dijk en Koen de Bouw) heeft hij het niet makkelijk. Als hij eindelijk wat vriendjes maakt, overtuigen zij hem ervan dat zijn ouders buitenaardse wezens zijn. Ze gaan met z'n allen op avontuur om uit te zoeken of zijn ouders inderdaad van een andere planeet komen. Jean-Claude van Rijckeghem en Chris Craps schreven het script.

Science Fiction, geproduceerd door Jean-Claude van Rijckeghem, Rudi Teichmann, Marion Hansel en San Fu Maltha, is in Nederland, België en Duitsland in de bioscoop uitgebracht. De film is voor 27 internationale festivals geselecteerd en won 3 prijzen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.