compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Constant Gardener oogst 10 BAFTA-nominaties

Constant Gardener oogst 10 BAFTA-nominaties

Britse filmprijzen worden 19 februari uitgereikt

19-1-2006 LONDEN - The Constant Gardener van regisseur Fernando Meirelles qua nominaties de grote winnaar van de BAFTA-awards, de jaarlijkse Britse prijzen van de filmindustrie.

Delen op facebook

De verfilming van John le Carré werd genomineerd voor de categorieën beste film, beste acteur (Ralph Fiennes) en beste actrice (Rachel Weisz). Weisz won eerder deze week ook een Golden Globe voor haar rol in de film.

In The Constant Gardener wordt activiste Tessa Quayle vermoord aangetroffen in Kenia. Alle sporen wijzen aanvankelijk naar haar gevluchte collega. Haar man start een persoonlijke odyssee om achter de waarheid te komen.

Voor beste film dingen ook Capote, Crash, Good Night, and Good Luck en Brokeback Mountain mee voor een BAFTA-award. Deze laatste is momenteel ook topfavoriet voor de Oscars, werd toebedeeld met negen nominaties, evenals Crash, een film over ras- en klasseverschillen in Los Angeles.

Met zes nominaties kwamen Good Night, and Good Luck van Geogre Clooney, Memoirs of a Geisha van Rob Marshall en Joe Wright's Pride and Prejudice goed uit de bus.

De BAFTA-Awards worden op 19 februari uitgereikt. Grote winnaars vorig jaar waren The Aviator en Vera Drake met respectievelijk vier en drie awards.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.