compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Controverse rond film Cuties op Netflix

Controverse rond film Cuties op Netflix

De poster van Netflix voor de Franse film "Mignonnes" (2020) — die op het platform de titel Cuties krijgt — veroorzaakt wereldwijd protesten vanwege „seksualisering van kinderen". Het platform heeft de gewraakte poster aangepast. De film is te zien vanaf 9-9-2020.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De marketing van de aanstaande release Cuties op 9 september op het streaming-platform Netflix heeft een storm aan kritiek online ontketend die zich het best laat samenvatten als „Netflix seksualiseert kinderen". Er is een online petitie die het platform oproept om de film te verwijderen uit het aanbod.

Netflix reageerde snel: bood haar excuses en verving de aanstootgevende poster.Netflix krijgt steun

Actrice Tessa Thompson — bekend van Avengers — nam het op voor de film op Twitter: „#CUTIES is een prachtige film. Het raakte me tijdens @sundancefest. Het introduceert een frisse stem in de regiestoel. Ze is een Franse Senegalese zwarte vrouw die haar ervaringen gebruikt. De film geeft commentaar op de hyperseksualisering van tiener-meisjes. Teleurgesteld om het huidige discours te volgen".

Links originele Franse poster, rechts de gewraakte Netflix-poster

Links originele Franse poster, rechts de gewraakte Netflix-posterZe gaat verder en geeft een link naar een artikel in Shadow and Act "Maïmouna Doucouré's 'Cuties' Confronts Betrayal Of Young Black Girls" die dieper gaat op de film, dan enkel op de afbeelding van de jonge danseressen op de poster.

Petitie

Al snel werd een online petitie opgestart, de organisatoren proberen 150000 handtekeningen te verzamelen, bij het schrijven van dit artikel naderde de teller de honderdduizend.Veel moslims storen zich aan de film, vooral omdat de hoofdpersonage een moslimmeisje is, het is ook niet verrassend dat veel ondertekenaars uit die gemeenschappen komen. Ook uit rechts conservatieve hoek komt kritiek. Daar betitelen ze de film als „seksuele exploitatie door links".
In meer gematigde landen stoort men zich ook aan de poster, zo wordt er op Aruba actief campagne gevoerd om handtekeningen in te zamelen voor de petitie.Sundance

De film werd goed ontvangen tijdens het Sundance Filmfestival 2020 en ontving daar ook een prijs voor de regie.


Links:
  1. Shadow and Act: Maïmouna Doucouré
  2. Twitter Tessa Thompson
  3. Petitie: Annuleer CUTIES op Netflix
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.