compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Controversiële film over Diana in de maak

Controversiële film over Diana in de maak

Duitse regisseur filmt in het geheim in Londen

31-8-2006 De controversiële regisseur Christoph Schlingensief is van plan een film te maken over het laatste uur van het leven van Diana, prinses van Wales. De regisseur maakte zijn voornemen bekend aan een Brits roddelblad.

Delen op facebook

Schlingensief's oeuvre bestaat voornamelijk uit politiek getinte en donkere, controversiële films als "The German Chainsaw Massacre", "100 Years of Adolf Hitler" en "Terror 2000". Grote bekendheid heeft de regisseur nog niet verworven, maar dat zou kunnen veranderen als zijn huidige plannen daadwerkelijk uitmonden in een film.

Volgens Schlingensief is er al 12 uur aan filmmateriaal opgenomen, waaronder scènes in het Ritz Hotel in Parijs. Volgens de regisseur moet er in Londen in het geheim gewerkt worden omdat 'Diana daar volkomen onaantastbaar is. Iedereen wordt nerveus op het moment dat je haar naam noemt'.

De Duitse actrice Jenny Elvers-Elbertzhagen zal de rol van Lady Di op zich nemen. Volgens Schlingensief heeft ze dezelfde uitstraling van verlangens en onbereikbaarheid, die Diana kenmerkte.

De film zal het fatale auto-ongeluk bevatten. 'Waarschijnlijk kan nooit precies duidelijk gemaakt worden wat er precies gebeurd is tijdens het laatste uur van haar leven. Kunst heeft de vrijheid om dit te interpreteren', aldus Schlingensief.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.