compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Crash verrassend beste film Oscars

Crash verrassend beste film Oscars

Brokeback Mountain slechts drie Oscars

LOS ANGELES - Dit weekend vond voor de 78ste keer de Oscaruitreiking plaats. Topfavoriet Brokeback Mountain werd geheel onverwacht afgetroefd door Crash, die de Oscar voor beste film in de wacht sleepte.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Een echte winnaar kon na de uitslag niet aangewezen worden. Brokeback Mountain en Crash wonnen beide drie Oscars, net als Memoirs of a Geisha en King Kong (hoewel deze laatste twee in minder prestigieuze categorieën wonnen). De rest van de prijswinnende films kregen ieder 1 Oscar, waarmee de Oscarverdeling dit jaar netjes verdeeld werd.

Naast de Oscar voor beste film waren er geen echte verrassingen. Crash en Brokeback Mountain wonnen Oscars voor respectievelijk beste originele en beste aangepaste script. Philip Seymour Hoffman werd tot beste acteur uitgeroepen voor zijn rol in Capote, Reese Witherspoon kreeg voor haar hoofdrol in Walk the Line een Oscar. George Clooney greep naast de Oscars voor beste regie en beste film, maar oogstte toch een troostprijs met zijn Oscar voor beste bijrol in Syriana. March of the Penguins werd beste documentaire en "Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit" kreeg de Oscar voor beste animatiefilm. Zo zullen de meeste winnaars tevreden zijn geweest.

In de categorie beste buitenlandse film greep de Nederlands-Palestijnse productie Paradise Now naast een Oscar. Het Zuid-Afrikaanse Tsotsi kaapte de onderscheiding voor de neus van de controversiële film weg.

Robert Altman kreeg voor zijn oeuvre een ere-Oscar. De regisseur van film als MASH en Gosford Park stond niet bepaald bekend om zijn warme band met Hollywood. De 81-jarige filmmaker distantieerde zich nadrukkelijk van de succesbeluste films uit Los Angeles. Tijdens de Oscaruitreiking kreeg Altman een staande ovatie van het publiek. Hij gaf aan dat hij voorlopig nog niet van plan is te stoppen met filmmaken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.