compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Dalva wint Grand Jury Fiction Award op MtM

Dalva wint Grand Jury Fiction Award op MtM

Gisteravond won Dalva tijdens de Award Night van Movies that Matter de belangrijkste juryprijs: de Grand Jury Fiction Award. Releasedatum 04-05-2023.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het is na de publieksprijs op het recente International Film Festival Rotterdam de tweede grote prijs die het verpletterende speelfilmdebuut van de Belgische schrijver en filmmaker Emmanuelle Nicot in Nederland gewonnen heeft. Eerder won Dalva na de wereldpremière in Cannes al de FIPRESCI en rising star-prijs op het pretentieuze Franse filmfestival.Nafiss Nia, juryvoorzitter en regisseur van Die Middag (vanaf 18 mei in de bioscoop), zegt: "Dalva behandelt een onderwerp dat zo huiveringwekkend is dat het zelden in enige vorm van media wordt verkend zonder het te sensationaliseren. Dalva doet dat met een scherpzinnig realistisch script, genuanceerde regie en onvergetelijk acteerwerk."

Dalva wint Grand Jury Fiction Award op MtM

Dalva wint Grand Jury Fiction Award op MtMHet Movies that Matter-juryrapport: "Uiteindelijk hebben we een film gekozen die in alle opzichten de hoogste vorm van cinema uitstraalt met een combinatie van uitzonderlijk vakmanschap en buitengewone creatieve expressie."
Dalva is het verpletterende speelfilmdebuut van de Belgische schrijver en filmmaker Emmanuelle Nicot, die een zowel ontroerend als schrijnend portret maakte over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht. Dalva is vanaf 4 mei in de filmtheaters te zien via Gusto Entertainment.Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.
filmfestival.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.