compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Damian Chapa maakt IRA-film

Damian Chapa maakt IRA-film

Opnames beginnen eind augustus

4-8-2005 Het moment is opmerkelijk: in de week dat de IRA de wapens neerlegt, wordt de productie van een film over de verzetsbeweging aangekondigd.

Delen op facebook

Het script voor de film is geschreven door Damian Chapa, bekend van onder meer rollen in Under Siege en Street Fighter. Chapa zal ook de regie en de hoofdrol van "IRA: King of Nothing" op zich nemen.
Joe Estevez, Lori Singer en Rachel Hunter staan naar verluid ook op de lijst acteurs die in de film te zien zullen zijn.

"IRA: King of Nothing" vertelt het verhaal van Bobby O'Brien, een IRA-lid, die niet blij is met de manier waarop de IRA zich manifesteert in de wereld van vandaag de dag. Het is zijn overtuiging dat geweld de enige manier is waarop Ierse onafhankelijkheid bereikt kan worden. Hij is daarom een serieuze bedreiging voor het vredesproces.

De film komt net op het moment dat het vredesproces voltooid lijkt te zijn. Eerder deze week kondigden woordvoerders van de IRA aan definitief de wapens te zullen neerleggen. Of deze ontwikkelingen invloed hebben op het verloop van de film, is niet duidelijk.

Damian Chapa regisseerde eerder o.m. "El Padrino", "Shade of Pale" en "The Calling". Wanneer "IRA: King of Nothing" in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.