compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Dance Like Your Old Man wint Cinedans Award

Dance Like Your Old Man wint Cinedans Award

7-7-2008 Op zaterdag 5 juli is tijdens het Internationaal Dansfilmfestival Cinedans in Rialto Amsterdam de Cinedans Award 2008 uitgereikt aan Gideon Obarzanek en Edwina Throsby voor hun film Dance Like Your Old Man.
(Australië).

Delen op facebook

Het Cinedans festival vond afgelopen week plaats in filmtheaters in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Uit 270 koos de jury het Australische Dance Like Your Old Man. De regisseurs Obarzanek en Throsby ontvingen naast de onderscheiding een bedrag van 1000 euro.

De film gaat over veranderende relaties tussen dochters en hun
vaders. De vrouwen dansen de pasjes van hun vaders na. Door deze bewegingen krijgt de kijker een beeld van hun vaders, die zelf niet in beeld komen. De film won eerder prijzen op o.m. het Melbourne International Film Festival en de ReelDance Awards.

De jury van de Cinedans Award bestond dit jaar uit Clara van Gool
(filmmaakster), Noud Heerkens (filmmaker, curator, docent en producent), Joost van Krieken (o.a. programmamaker, documentairemaker), Henk van der Meulen (NPS, Hoofd Muziek en Dans) en Laurien Saraber (programmamedewerker, publicist en onderzoeker).

Voorzitter van de jury Henk van der Meulen verwoordde de mening van de jury als volgt: 'Dance Like My Old Man is een geslaagde, soms ontroerende film waar het persoonlijke verhaal en de dans elkaar op een overtuigende manier ontmoeten.'

De jury kende naast de Cinedans Award een Speciale Vermelding toe aan de Griekse film Downlove van Euripidis Laskaridis. De jury roemde de film om de eigenzinnige benadering van dans en het commentaar dat de film geeft op de wereld van de media.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.