compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Daniël Boissevain krijgt hoofdrol in 'Nachtrit'

Daniël Boissevain krijgt hoofdrol in 'Nachtrit'

4-9-2004 AMSTERDAM - Acteur Daniël Boissevain gaat de hoofdrol vertolken in de thriller 'Nachtrit' van regisseuse Dana Nechustan. Dat heeft de filmmaakster vrijdag bekendgemaakt. De film gaat over de taxioorlog die in 2000 in Amsterdam woedde.

Delen op facebook

Daniël Boissevain debuteerde met een hoofdrol in de film Angie (1993) van Martin Lagestee. Hij speelde de hoofdrol in de film De Zeemeerman (1995) en de rol van Chris Luifel in de politieserie 'Luifel & Luifel' (2000). Bossevain was ook te zien in The Discovery Of Heaven, Lek en All Stars. Andere hoofdrollen zijn voor Fedja van Huet en Peggy Jane de Schepper. De opnames van de film beginnen half november.

Nachtrit vertelt over een Amsterdamse taxichauffeur, die na veel gezeur een felbegeerde taxivergunning weet los te peuteren bij zijn werkgever. Als de nieuwe Taxiwet wordt ingevoerd, blijkt zijn dure vergunning niets waard te zijn en blijft hij zitten met een torenhoge schuld. Op zoek naar een uitweg raakt de man verstrikt in een web van intriges, intimidatie en terreur, die toentertijd aan de orde van de dag was onder de Amsterdamse taxichauffeurs.

Toen eind jaren negentig de Taxiwet werd afgeschaft, kwamen er talloze nieuwe kleine taxibedrijven op. Dit gebeurde tot groot ongenoegen van vooral monopolist Taxicentrale Amsterdam, waarvan de chauffeurs soms honderdduizenden guldens hadden neergeteld voor een taxivergunning. Dit leidde in 2000 tot talloze rellen in de hoofdstad, waarbij 'oude' en 'nieuwe' taxichauffeurs met elkaar op de vuist gingen. Regelmatig moest de mobiele eenheid ingrijpen om de orde te herstellen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.