compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Danny Boyle regisseert nieuwe James Bond-film

Danny Boyle regisseert nieuwe James Bond-film

Opnames nieuwe James Bond beginnen in december

25-5-2018 Danny Boyle, de regisseur van Trainspotting en Slumdog Millionaire, gaat de 25e James Bond-film regisseren. Daniel Craig kruipt weer in de huid van de super-Britse superspion. Boyle begint in december met de opnames.

Delen op facebook
Daniel Craig in de laatste Bond-film 'Spectre' (c) 2015

Daniel Craig in de laatste Bond-film 'Spectre' (c) 2015

Dat maakten de producenten bekend via Twitter. De nieuwe Bond-film heeft nog geen titel. Het is de bedoeling dat de film in de herfst van 2019 in première gaat.

Zwarte humor
Het scenario wordt geschreven door John Hodge, die al eerder met Danny Boyle samenwerkte toen hij het scenario schreef voor Boyle's drugsklassieker Trainspotting, over jonge heroïneverslaafden in Edinburgh. Daarnaast werkten ze samen aan The Beach, A Life Less Ordinary en Shallow Grave. Met Boyle en Hodge aan het roer is het mogelijk dat James Bond nog wat grappiger wordt dan normaal, omdat Boyle bekend staat om zijn zwarte humor.

De laatste Bond-film was Spectre uit 2015, met onder meer Christoph Waltz. Deze film werd geregisseerd door Sam Mendes, die ook de regie deed van Skyfall, de film daarvoor.

Polsen doorsnijden
Dit wordt de vijfde James Bond-film met de Engelsman Daniel Craig. Eerder was het onduidelijk of Craig de hoofdrol weer op zich zou nemen, omdat hij volgens de Britse Krant The Guardian zou hebben gezegd dat hij liever zijn polsen doorsneed dan nog een keer Bond te moeten spelen. Vervangende kandidaten waren onder andere Idris Elba en Tom Hiddleston.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.