compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > DE BEENTJES hernieuwt jacht naar Diamant

DE BEENTJES hernieuwt jacht naar Diamant

De filmhit De Beentjes van Sint Hildegard is vanaf 1 juni weer te zien in de bioscoop. De film trok in februari en begin maart ruim 500.000 bezoekers en was in die vier weken de absolute nummer 1 film van Nederland. Vanaf 1 juni is de film weer te zien in de bioscoop.

DE BEENTJES hernieuwt jacht naar Diamant

DE BEENTJES hernieuwt jacht naar Diamant

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van Johan Nijenhuis, met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege, ging in februari in roulatie en heeft een maand gedraaid totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. De film deed het opvallend goed voor een Nederlandse film (Platina voor De Beentjes van Sint-Hildegard).

De Beentjes van Sint Hildegard is de eerste Twentse bioscoopfilm. Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn ook Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen en Daphne Bunskoek te zien in de film. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film, die in Twents dialect is gesproken.

De Beentjes van Sint Hildegard is geregisseerd door Johan Nijenhuis (Onze Jongens in Miami (2020), Verliefd op Cuba (2019)), naar een scenario van Herman Finkers.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.