compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > DE BEENTJES passeert 700.000 bezoekers

DE BEENTJES passeert 700.000 bezoekers

De Beentjes van Sint Hildegard heeft vrijdagavond de 700.000e bezoeker behaald. De film haalde tot aan de sluiting van de bioscopen de platina status van een half miljoen bezoekers. Na deze mijlpaal komen ook de Gouden Kalveren van de NFF in zicht.

Herman Finkers en Johanna ter Steege tijdens de première van De Beentjes van Sint Hildegard © 2020 ArjoFrank Fotografie

Herman Finkers en Johanna ter Steege tijdens de première van De Beentjes van Sint Hildegard © 2020 ArjoFrank Fotografie

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De filmhit De Beentjes van Sint Hildegard van Johan Nijenhuis, met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege, ging in februari in roulatie en heeft toen een maand gedraaid totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. In die maand wist de film meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film van Nederland. Sinds het heropenen van de bioscopen begin juni is de film opnieuw te zien op het grote doek en onverminderd populair gebleken.

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is tevens geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival dat gisteren van start is gegaan.

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD is de eerste Twentse bioscoopfilm. Naast Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn ook Leonie ter Braak, Ferdi Stofmeel, Aniek Stokkers, Stef Assen en Daphne Bunskoek te zien in de film. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film, die in Twents dialect is gesproken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.