compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De bloedbruiloft slotfilm Filmfestival Gent

De bloedbruiloft slotfilm Filmfestival Gent

Festival start 11 oktober

6-9-2005 GENT - De bloedbruiloft, de nieuwe film van Dominique Deruddere naar 'Lune De Guerre' van Hermann & Van Hamme, wordt de feestelijke slotfilm van het 32ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent (11-22 oktober). De bloedbruiloft is een spannende en humoristische film over een huwelijksfeest dat op een nachtmerrie uitdraait. De slotfilm wordt vertoond op zaterdag 22 oktober in Kinepolis Gent.

Delen op facebook

"De bloedbruiloft" vertelt het verhaal van de huwelijksdag van een jong koppel. In een landelijke herberg wacht een feestmaal op het koppel en de familie. Maar wat de mooiste dag van hun leven had moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie wanneer de vader van de bruidegom in een verhitte discussie verwikkeld raakt met de eigenaar van het restaurant over een bedorven voorgerecht. Bovendien gooit een oude vete nog meer olie op het vuur...

"De bloedbruiloft" is een uitermate spannende en met humor doorspekte film. Het scenario van Dominique Deruddere en Jean Van Hamme is gebaseerd op het stripverhaal 'Lune De Guerre' van Hermann & Van Hamme. Hermann Huppen is de tekenaar van onder meer Jeremiah, Jean Van Hamme de scenarist van onder meer "Thorgal", Largo Winch en "XIII". De film is een coproductie van MMG ('De zaak Alzheimer', 'Flikken'), Typhoon en Fanes Films (Das Experiment).

Dominique Deruddere regisseerde in 1987 zijn eerste langspeelfilm Crazy Love (aka Love is a Dog from Hell). Zijn debuutfilm viel zowel nationaal als internationaal in de prijzen. In 1989 regisseerde hij Wait Until Spring Bandini met o.m. Faye Dunaway en Ornella Mutti. Later volgden nog "Suite 16" (1994), Hombres complicados (1997) en Pour le Plaisir (2003). In 2001 sleepte hij met "Iedereen Beroemd" een Oscarnominatie in de wacht voor Beste Buitenlandse Film.

De slotfilm wordt vertoond op zaterdag 22 oktober om 20u00 in het Kinepolis bioscoopcomplex in Gent. Vanaf woensdag 26 oktober is De bloedbruiloft in de Belgische bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.