compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De Club van Lelijke Kinderen wordt speelfilm

De Club van Lelijke Kinderen wordt speelfilm

Opnames beginnen deze zomer

16-3-2018 Het kinderboek 'De Club van Lelijke Kinderen' van Koos Meinderts wordt verfilmd tot speelfilm. Deze plannen waren al in 2015 bekend, maar deze zomer gaan de opnames ook daadwerkelijk van start. De regie ligt in handen van Jonathan Elbers, die ook de in 2012 uitgekomen korte film-versie regisseerde.

Delen op facebook
De Club van Lelijke Kinderen verschijnt in februari in de bios.

De Club van Lelijke Kinderen verschijnt in februari in de bios.

Dat maakt distributeur Independent Films bekend. Jeroen Margry - die al met regisseur Jonathan Elbers samenwerkte voor Circus 3D - schreef het scenario. De film verschijnt op 13 februari 2019 in de bioscoop. De cast wordt binnenkort bekend gemaakt.

Flaporen
De Club van Lelijke Kinderen gaat over de 11-jarige Paul, die denkt op schoolreisje te gaan, maar in werkelijkheid wordt opgesloten omdat hij lelijk is en flaporen heeft. President Isimo wil zo het land mooier maken. Maar Paul weet te ontsnappen en richt de Club van Lelijke Kinderen om de strijd aan te gaan met de president.

Sterrencast
BiosAgenda was in 2012 op de set van de korte film-versie van De Club van Lelijke Kinderen (2012). Ons filmverslag kun je hieronder bekijken. De korte film was het afstudeerproject van regisseur Jonathan Elbers, waarvoor hij een ware sterrencast tot zijn beschikking had. Die bestond onder meer uit Roeland Fernhout, Cas Jansen, Theo Maassen, Tooske Ragas, Art Rooijakkers, Katja Schuurman, Joep Sertons en Maarten Wansink.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.