compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > De Dikke en de Dunne krijgen film

De Dikke en de Dunne krijgen film

18-11-2014 Er komt een biopic uit van Laurel & Hardy, ook wel bekend als de Dikke en de Dunne. De twee maakte vele korte en lange slapsticks films samen. Regisseur Jon S. Baird zal de regie voor de biopic op zich nemen.

Delen op facebook
De Dikke en de Dunne krijgen film

De Dikke en de Dunne krijgen film

De film Stan and Ollie zal zich richten op de nadagen van het komische duo, waarbij ze een afscheidstournee rond 1953 tot en met 1954 in Groot-Brittannië gaven.

Hun laatste speelfilm Utopia (aka Atoll K) werd in 1951 gemaakt en pas tijdens hun tour gedraaid in Amerika en Engeland. Deze film was ook verantwoordelijk voor het einde van hun filmcarriére. Dit kwam door meerdere factoren, de taalbarriere met hun Frans/Italiaanse regisseur Leo Joannon, productieproblemen en de kwakkelende gezondheid van beide acteurs zelf.

Regisseur Jon S. Baird hoopt een soort liefdesverhaal neer te zetten, waarin de heren beseffen dat ze eigenlijk niet echt zonder elkaar kunnen. Ook wil hij vooral de gezichten van de komieken achter het masker laten zien, dit vanwege het volgende feit. Dat Stan Laurel en Oliver Hardy in werkelijkheid, totaal verschilden van hun filmische alteregos. Want Laurel was de drijvende kracht achter de vele verhalen, terwijl Hardy zich daar juist niet mee bezig hield.

Op het moment zijn er nog geen acteurs op het oog voor de rollen van de twee filmiconen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.