compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > DE DIRIGENT in meer dan 5000 bioscopen in China

DE DIRIGENT in meer dan 5000 bioscopen in China

De Nederlandse speelfilm DE DIRIGENT van Maria Peters die succesvol in de Nederlandse bioscopen draaide, gaat vanaf 22 januari 2021 in meer dan 5000 bioscopen in China draaien. Dit heeft de Chinese distributeur bekend gemaakt.

DE DIRIGENT in meer dan 5000 bioscopen in China

DE DIRIGENT in meer dan 5000 bioscopen in China

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

China telt 10.000 bioscopen en heeft 55.000 schermen. Er worden per jaar maar een beperkt aantal buitenlandse films toegelaten tot de Chinese markt. Ook komen veel films niet door de strenge Chinese censuur.Regisseur Maria Peters:

“Waarin een klein land als Nederland groot kan zijn. Het is echt heel bijzonder en ik ben trots dat dit belangrijke verhaal over een Nederlandse vrouw de wereld over gaat.”Producent Dave Schram:

“ Het dringt nog niet tot me door maar 5000 bioscopen is normaal alleen weggelegd voor de grote Amerikaanse blockbusters. Ik ben ongelofelijk vereerd.“Distributeur Li Xuejian:

“Bij de screening voor bioscoopexploitanten hier in China bleek dat deze historische- en romantische vertelling uit Nederland kon rekenen op applaus na de voorstelling en moesten wij onze distributiestrategie uitbreiden.”Shooting Star Filmcompany is producent van meerdere succesfilms. Naast successen als “Kruimeltje”, “Pietje Bell” “Spijt” en “Sonny Boy” is Shooting Star ook producent van de film “Prooi” van Dick Maas die het als eerste Nederlandse film was gelukt om op grote schaal de Chinese markt te veroveren. “Prooi” haalde in de 1e week een omzet van 4 miljoen US dollar.“De Dirigent” ontving op meerdere internationale filmfestivals onderscheidingen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.