compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > De Halloween Horror Show 2017 door het hele land te zien

De Halloween Horror Show 2017 door het hele land te zien

11-10-2017 Voor de 9e keer vindt in de nacht van 28-29 oktober de horrormarathon met 4 lugubere horrorfilms (The Autopsy of Jane Doe, Jigsaw, Don't Hang Up en "It Stains The Sand Red"). In Pathé Tuschinski wordt de spannende avond gepresenteerd door Mr Horror Jan Doense.

Delen op facebook

Zaterdag 28 oktober vanaf middernacht

Gitzwarte humor, evil en rijkelijk vloeiend bloed komen samen in het majestueuze Pathé Tuschinski Amsterdam en diverse andere theaters door het hele land. Op het programma staan vier nieuwe lugubere horrorfilms, die garant staan voor een lange, slapeloze nacht:
• THE AUTOPSY OF JANE DOE (regie: Andre Øvredal)
• JIGSAW (regie: Michael en Peter Spierig)
• DON’T HANG UP (regie: Damien Macé en Alexis Waisbrot)
• IT STAINS THE SANDS RED (regie: Colin Minihan)

Dit jaar kunnen horrorfans naast AMSTERDAM ook terecht in theaters in:
ROTTERDAM (Pathe Schouwburgplein én Cinerama),
DEN HAAG (Pathe Spuimarkt),
ALMERE (Kinepolis Almere),
ARNHEM (Pathé Arnhem),
BREDA (Kinepolis Breda én Pathé Breda),
DORDRECHT (Kinepolis Dordrecht),
EMMEN (Kinepolis Emmen),
ENSCHEDE (Kinepolis Enschede),
GRONINGEN (Kinepolis Groningen),
HAARLEM (Pathé Haarlem),
HELMOND (Pathé Helmond),
HENGELO (Cinema Hengelo)(*),
LEEUWARDEN (Cinema Leeuwarden)(*),
MAASTRICHT (Pathé Maastricht),
TILBURG (Pathé Tilburg),
UTRECHT (Kinepolis Jaarbeurs én CineMec Utrecht),
ZOETERMEER (Kinepolis Zoetermeer) en
ZWOLLE (Pathé Zwolle)

(*) Alleen in Hengelo en Leeuwarden drie films: THE AUTOPSY OF JANE DOE, JIGSAW en IT STAINS THE SANDS RED

HALLOWEEN HORROR SHOW IN AMSTERDAM
Wie anders dan Mr. Horror himself, Jan Doense, presenteert de HALLOWEEN HORROR SHOW live in Pathé Tuschinski Amsterdam. Kom je helemaal in stijl verkleed naar het theater, dan maak je kans op toffe prijzen. De HALLOWEEN HORROR SHOW in AMSTERDAM maakt dit jaar opnieuw deel uit van het spectaculaire meerdaagse Amsterdam Halloween Festival, dat loopt van 25 tot en met 31 oktober. Voor meer informatie: www.halloweenamsterdam.com
Zie www.horrorshow.nl voor het volledige overzicht van alle deelnemende bioscopen, het filmprogramma in de diverse steden, links naar de trailers en informatie over de kaartverkoop.


FILMTITELS HALLOWEEN HORROR SHOW 2017

THE AUTOPSY OF JANE DOE
Regie: Andre Øvredal
Met: Brian Cox, Emile Hirsch, Ophelia Lovibond, Olwen Kelly e.a.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3KJpiASE0-U

Het lijk van een onbekende jonge vrouw wordt gevonden in een huis waar een familie is uitgemoord. Wie is zij? En waarom is haar lichaam zo goed geconserveerd? Twee pathalogen-anatoom, vader (Brian Cox) en zoon (Emile Hirsch), verrichten een spoedsectie op het lichaam - midden in de nacht, in de kelder van hun lijkenhuis in een klein stadje. Langzaam maar zeker geeft Jane Doe haar duistere geheimen prijs. De Noorse regisseur Andre Øvredal volgde zijn komische fantasyfilm TROLLHUNTER op met een minimalistisch creepfest, dat het moet hebben van een onheilspellende sfeer, voortreffelijke schrikmomenten en een dijk van een mysterie. Een sterke maag is wel vereist, aldus horrorkenner Kim Newman in zijn jubelende recensie in Empire.


JIGSAW

Regie: Michael en Peter Spierig
Met: Matt Passmore, Callum Keith Rennie, Clé Bennett, Brittany Allen e.a.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vPP6aIw1vgY&t=2s

Jigsaw is terug! Of toch niet? De politie wordt geconfronteerd met een reeks sadistische moorden die het stempel lijkt te dragen van de legendarische moordenaar die al meer dan tien jaar dood is. Is de Jigsaw Killer opgestaan uit de dood? Was hij eigenlijk wel dood? Of probeert iemand anders zijn werk voort te zetten? Zeven jaar na de laatste SAW-film wordt de reeks nieuw leven ingeblazen door de getalenteerde Spierig Brothers (UNDEAD, DAYBREAKERS, PREDESTINATION), die hun film in een interview omschreven als ‘a perfect Halloween scarefest’. Jigsaw belooft, aldus de regisseurs, minder martelhorror, maar meer humor, veel mysterie en emmers vol ‘good fun gore’. Een perfecte titel voor de Halloween Horror Show dus!


DON’T HANG UP
Regie: Damien Macé en Alexis Waisbrot
Met: Gregg Sulkin, Garrett Clayton, Bella Dayne, Sienna Guillory e.a.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=gIBzTZv6l3I&t=3s

Sam en Brady zijn meesters van de prank call: ze bellen mensen midden in de nacht op, doen zich voor als iemand anders en proberen hun slachtoffers op de kast te jagen. Via social media kunnen hun fans live meegenieten van hun practical jokes. Wie genoeg horrorfilms heeft gezien, weet dat dit soort geintjes wel eens noodlottig kan uitpakken en dat de daders vervolgens gruwelijk moeten boeten. Zo ook in DON’T HANG UP, het verrassend spannende (en bloederige!) regiedebuut van twee visual effects tovenaars die o.a. meewerkten aan AVATAR en DOCTOR STRANGE. Deze film is weliswaar een stuk kleinschaliger, maar zelfs met bescheiden middelen weet het regisseursduo een hoop visuele flair te creëren en laat het de camera even verrassende bewegingen maken als het slimme scenario.


IT STAINS THE SANDS RED
Regie: Colin Minihan
Met: Brittany Allen, Juan Riedinger, Merwin Mondesir, Kristopher Higgins e.a.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Zv0UXpfFX4g

Terwijl de wereld ten onder gaat aan een zombieplaag, loopt de auto van Nick en Molly vast in het zand van de woestijn bij Las Vegas. En wordt Nick te grazen genomen door uitgerekend die ene hongerige zombie die net langskomt. Molly staat voor een dilemma. Het vliegveld waarnaar ze onderweg waren is 50 kilometer verder. Als ze flink doorstapt kan ze die langzame zombie wel afschudden, toch? Maar die zombie hoeft nooit te slapen en hij blijft maar komen. Molly kan maar één ding doen: de confrontatie aangaan met haar achtervolger. Deze bijzonder originele zombiefilm haalt maximaal rendement uit een minimaal gegeven. ‘As funny as it is gross out gory’, aldus de recensent van de website Bloody Flicks. Een crowdpleaser dus - en de terechte winnaar van het Midnight X-Treme programma van het festival van Sitges.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.