compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De Laatkomer van Dimitri Verhulst wordt verfilmd

De Laatkomer van Dimitri Verhulst wordt verfilmd

24-5-2018 : Het boek 'De Laatkomer' van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst wordt verfilmd. Producent Lemming Film heeft de rechten gekocht van het tragikomische verhaal over een gepensioneerde man die veinst dat hij geheugenverlies heeft. De regie ligt in handen van de Nederlandse regisseur Lourens Blok.

Beeld uit de vorige Dimitri Verhulst-verfilming 'De Helaasheid der Dingen' (c) 2009

Beeld uit de vorige Dimitri Verhulst-verfilming 'De Helaasheid der Dingen' (c) 2009

Het scenario is van Jeroen Scholten van Aschat, die eerder aan de misdaad-miniserie 'Fenix' schreef. Lourens Blok regisseerde onder meer de boekverfilming Boy 7 (2015) en de tv-serie 'Vechtershart' (2015 - 2017).

In De Laatkomer probeert een gepensioneerde bibliothecaris aan zijn schrijnende burgermansbestaan en liefdeloos huwelijk te ontsnappen door net te doen alsof hij aan geheugenverlies lijdt, zodat hij kan worden opgenomen in een verzorgingstehuis.

Het boek, dat uitkwam in 2013, is inmiddels 20 keer herdrukt. In 2014 bewerkte het Noord Nederlands Toneel het tot een theatervoorstelling.

Eerder verfilmde Felix van Groeningen Verhulsts boek De Helaasheid der dingen. Deze film was in 2010 de Belgische inzending voor de Oscars.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.