compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De laatste dagen van Emma Blank in première

De laatste dagen van Emma Blank in première

Zwarte komedie 7 mei in première

4-5-2009 Zondag ging De laatste dagen van Emma Blank, de nieuwe film van Alex van Warmerdam, in Het Ketelhuis te Amsterdam feestelijk in première.

Delen op facebook

Zondagavond liepen cast en regisseur over de rode loper van het Ketelhuis in Amsterdam. Naast Alex van Warmerdam waren onder meer hoofdrolspelers Marlies Heuer, "Annette Malherbe", Gene Bervoets en Eva van de Wijdeven aanwezig.

Van de Wijdeven werd vorig jaar nog genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar rol in Dunya & Desie. Regisseur Alex van Warmerdam won voor zijn vorige film Ober een Gouden Kalf voor het beste script. De film werd tevens onderscheiden voor het beste producion design en werd vijf keer genomineerd voor onder meer beste regie en beste lange speelfilm.

De verwachtingen voor De laatste dagen van Emma Blank zijn daarom hooggespannen. Het verhaal gaat over de dictatoriale, maar terminale Emma Blank, die in een landhuis aan de rand van de duinen woont met haar personeel. Het lijkt erop dat Emma zelfs de dood naar haar pijpen wil laten dansen. Haar personeel slikt haar commando's echter niet langer.

De laatste dagen van Emma Blank gaat 7 mei landelijk in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.