compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De Nieuwe Wildernis krijgt Caribisch vervolg

De Nieuwe Wildernis krijgt Caribisch vervolg

De unieke natuur van het Caribisch deel van het Koninkrijk speelt de hoofdrol in een bijzondere bioscoopfilm die de titel WOW! krijgt. Dat is tijdens het SMILE-event aan de Universiteit van Sint Maarten op een persconferentie bekendgemaakt.

De Nieuwe Wildernis krijgt Caribisch vervolg

De Nieuwe Wildernis krijgt Caribisch vervolg

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het project wordt voortgetrokken door milieu-organisatie 360º of Innovation uit Aruba en M&N Media Group uit Nederland. De productie van de film over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten is gestart en zal in 2025 zowel in Nederland als op de eilanden in de bioscoop te zien zijn.

Bianca Peters, mede-oprichter en directeur van 360º of Innovation, is verheugd: “Voor ons is WOW! een droom die uitkomt. De film zal niet alleen de schoonheid, diversiteit en veerkracht van de natuur op de eilanden op bijzondere wijze in beeld brengen, maar ook de kwetsbaarheid en het belang van een gezonde balans tussen mens en natuur. Het publiek aan beide kanten van de oceaan gaat vast en zeker met trots en verwondering vervuld worden. Kijkers zullen zich niet eerder gerealiseerd hebben hoe bijzonder de natuur is in het Caribisch deel van het Koninkrijk.”

“Het is een grote eer om deze film over de zes Caribische eilanden van het Koninkrijk te kunnen maken. We hebben al vele wereldwijd succesvolle films gemaakt over de Nederlandse natuur, zoals De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, maar dit is de eerste keer dat we aan deze kant van de oceaan gaan filmen. De samenwerking met lokale partijen is daarbij ontzettend belangrijk. We verheugen ons erop om alle zes eilanden te bezoeken in de aankomende periode en te onderzoeken wat we allemaal willen gaan filmen, samen met een team van talentvolle makers met diverse achtergronden”, aldus Ignas van Schaick, EMS FILMS.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.