compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De Rutger Hauer Award Gaat Naar NTR Kort!

De Rutger Hauer Award Gaat Naar NTR Kort!

Op zondag 14 maart, wordt de prestigieuze Rutger Hauer Award uitgereikt aan NTR Kort!
Tijdens de 8ste Shortcutz Amsterdam Annual Awards zal Marina Blok, Hoofd Drama van de NTR, de award in ontvangst nemen. De ceremonie is vanaf 19:00 live online te volgen.

Delen op facebook
De Rutger Hauer Award Gaat Naar NTR Kort!

De Rutger Hauer Award Gaat Naar NTR Kort!

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Al twee decennia lang heeft NTR Kort! jonge en ervaren Nederlandse filmmakers de mogelijkheid geboden een korte film te produceren, met als resultaat meer dan 200 korte films die het levenslicht zagen! De bijdrage van Marina Blok, als Hoofd Drama NTR, is van vitaal belang geweest voor het behalen van dit succes.

DE RUTGER HAUER AWARD


De Rutger Hauer Award wordt elk jaar toegekend aan een persoon die of instituut dat zich buitengewoon heeft ingezet voor de ontwikkeling en promotie van nieuwe nederlands filmtalent. De prijs is een gelimiteerde foto van Rutger Hauer, gemaakt en ondertekend door beroemd fotograaf, ontwerper en regisseur Anton Corbijn.In de laatste jaren van zijn leven heeft Rutger Hauer zichzelf toegelegd op het begeleiden en steunen van de ontwikkeling van jonge filmmakers. Voor Shortcutz Amsterdam was hij een actieve ambassadeur en essentiële adviseur tot zijn overlijden in Juli 2019.

De eerste Rutger Hauer Award ging vorig jaar naar regisseur Paul Verhoeven.

NTR Kort! en nieuw talent


Jeroen Koolbergen, namens het Shortcutz Bestuur, zegt: “In de afgelopen 20 jaar heeft de Nederlandse televisie onder de naam NTR Kort! jonge filmmakers de kans geboden om een korte film te ontwikkelen. NTR Kort! is de springplank geweest voor veel nieuw talent. Bovendien heeft NTR Kort! ook gevestigde filmmakers de gelegenheid gegeven om hun talent in een korte film te bewijzen.
De Shortcutz Rutger Hauer Award gaat dit jaar daarom naar NTR Kort!, en wel in de persoon van Marina Blok. Met haar tomeloze inzet voor jong talent is zij een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling en voortgang van NTR Kort! geweest. Door haar de Award toe te kennen, eren we alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het fenomeen NTR Kort!
Wel tekent het Bestuur van de Stichting Shortcutz aan dat het voor de korte filmliefhebbers een grote teleurstelling is dat de NPO onlangs heeft besloten om niet verder te gaan met dit belangrijke podium voor (aankomende) filmmakers en de Nederlandse (korte) film.”

Volgens Marina Blok: “Het werken aan 20 edities Kort! is een hoogtepunt uit mijn werkend leven. Dat je daar ook nog zo’n mooie erkenning voor krijgt, is echt fantastisch!”Shortcutz Amsterdam en de Annual Awards


De 8ste Shortcutz Amsterdam Annual Awards worden zondag 14 maart ook uitgereikt. Vanaf 19:00 is het evenement in Felix Meritis te Amsterdam Live Online te volgen via onze site: www.shortcutzamsterdam.com.

Tijdens het gala worden de beste Nederlandse korte films en makers beloond met een Mr. Zee Award. In 9 categorieën wordt de winnaar bepaald door een sterren jury. Daarnaast wint één korte film de International Audience Award.
Nieuw dit jaar zijn de Music Video Awards; de XITE Award, gekozen door het publiek én de Jury Award voor de beste muziek video geproduceerd tijdens de recente Music Video Challenge.
De lijst met genomineerden omvat talenten als Henry van Loon, Lisa Smit, Sunnery James, Ryan Marciano, en vele anderen.

Bekende en belangrijke gasten zullen in korte speeches onze Nederlands filmtalent en online publiek inspireren.We zijn blij en trots dat de onder andere de vorige winnaar van de Rutger Hauer Award, Paul Verhoeven enkele woorden te zal richten tot de nederlandse filmtalenten, die het extra zwaar hadden tijden het voorbije uitdagende jaar.
Zie onze site en social media kanalen voor meer informatie over sprekers, deelnemers en genomineerden van deze speciale avond op zondag 14 maart.Dit jaar introduceert Shortcutz een speciale dresscode; alle genomineerden wonen het evenement bij in hun beste pyjama. Het publiek thuis wordt uitgenodigd hetzelfde te doen en foto’s daarvan te delen in een virtueel fotohokje, bereikbaar via de streaming pagina van de Awards.

Over Shortcutz Amsterdam

Shortcutz Amsterdam is een platform dat nieuw en opkomend Nederlands filmtalent in staat stelt zijn/haar werk te laten zien aan een nationaal en internationaal publiek en in contact te komen met ervaren professionals uit de filmindustrie.


Links:
  1. Shortcutz Event
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.