compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Debuut Niemand in de Stad opent NFF2018

Debuut Niemand in de Stad opent NFF2018

10-4-2018 Het Nederlands Film Festival (NFF) opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. De film Niemand in de stad —naar de gelijknamige roman van Philip Huff— beleeft zijn feestelijke première donderdag 27 september.

Michiel van Erp © 2018: Friso Keuris

Michiel van Erp © 2018: Friso Keuris

Het NFF ontvangt op de rode loper van de stadsschouwburg Utrecht onder meer regisseur Van Erp en acteertalenten Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober 2018.

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Regisseur Michiel van Erp over zijn speelfilmdebuut: “Ik ben zeer vereerd dat mijn debuutfilm openingsfilm van NFF is geworden. Dit is mijn eerste dramaproject na de serie Ramses en we hebben er met bloed, zweet en tranen aan gewerkt. Ik ben trots op het resultaat. Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.”

NFF Programmeur Film & Televisie Claire van Daal over de openingsfilm: “Michiel van Erp laat opnieuw zien waar hij met zijn crew- en castleden allemaal toe in staat is. Met Niemand in de Stad maakt hij met een scherp oog en groot hart thema’s als vriendschap, loyaliteit, identiteit en de zoektocht die volwassen worden heet, invoelbaar voor diverse generaties kijkers. Het Nederlands Film Festival is trots om dit speelfilmdebuut te mogen verwelkomen op het festival.”

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.