compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Debuutfilm Martin Koolhoven en Carice van Houten online

Debuutfilm Martin Koolhoven en Carice van Houten online

Regisseur Koolhoven zoekt grenzen op van YouTube

Uit frustratie dat zijn debuutfilm Suzy Q nooit een bioscoop- of een dvd-release heeft gehad en alleen op festivals en éénmalig op tv te zien was besloot regisseur Martin Koolhoven om de film integraal op YouTube te zetten.

Delen op facebook
Trailer van de periodefilm 'Suzy Q'
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de periodefilm Suzy Q debuteert naast Martin Koolhoven ook de acteurs Michiel Huisman, Halina Reijn en Carice van Houten. Nu die laatste twee steeds beroemder worden in de VS, krijgt de regisseur steeds vaker de vraag "Waar kan ik je film zien?".

Koolhoven beklaagde zich afgelopen dagen op Twitter en riep zelfs op of iemand de film op Pirate Bay wilde zetten. Maar zaterdag besloot hij verrassenderwijs zelf om film op YouTube te zetten.

De film Suzy Q was zeer succesvol op festivals, viel vaak in de prijzen en kreeg lovende kritieken. De acteurs starten na de film allemaal succesvolle carrières, maar door het vrijelijk gebruiken van muziek van onder andere de Stones werd deze 'jeugdzonde' een mijnenveld voor elk distributeur.

De film zal ook vrij snel van YouTube afgehaald worden zodra de gewraakte muziekfragmenten door de computers wordt herkend en zal blijken dat de copyrights niet geregeld zijn.
BiosAgenda.nl publiceert bijgaand de trailer voor de film en gelieve op de link te klikken om de hele film te kunnen zien. "Zolang de voorraad strekt", zeg maar.

De film speelt zich af in de hippe jaren '60 en een tiener, Carice Van Houten, bluft zich in hotelkamer van Mick Jagger en Marianne Faithful.

Op de soundtrack is muziek te horen van Jimi Hendrix, The Rolling Stones en The Turtles. De art-direction is indrukwekkend voor een debuutfilm.


Links:
  1. Volledige film Suzy Q
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.