compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deense docu wint Joris Ivens Award

Deense docu wint Joris Ivens Award

The Monastery - Mr. Vig & the Nun krijgt hoofdprijs IDFA

5-12-2006 AMSTERDAM - Zondag werd het International Documentary Festival Amsterdam afgesloten. De documentaire van de Deense Pernille Rose Gronkjaer werd als winnaar van de Joris Ivens Competitie aangewezen.

Delen op facebook

Voor de Joris Ivens Competitie waren 18 documentaires geselecteerd. De jury, bestaande uit Igor Blazevic, Niek Koppen, Claire Aguilar, Jasmine Dellal en Gerald Peary bekroonde The Monastery - Mr. Vig & the Nun over een excentrieke ex-priester het bijna voor elkaar krijgt een klooster in een Deens kasteel te stichten. De prijs ter waarde van 12.500 euro werd zaterdag aan regisseur Pernille Rose Gronkjaer uitgereikt.

De speciale juryprijs werd toegekend aan Tender's Heat. Wild Wild Beach van Alexander Ratorguev over de zoektocht naar geluk van Russen in een zomerparadijs aan de Zwarte Zee. De Zilveren Wolf, de prijs voor de beste korte documentaire ging naar Enemies of Happiness van Eva Mulvad. Haar film over de strijd van een Afghaanse vrouw om een zetel te bemachtigen in het parlement kreeg een prijs van 10.000 euro en zal worden uitgezonden door de NPS.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.