compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Delft terug in de tijd voor Vermeer

Delft terug in de tijd voor Vermeer

Delft ondergaat tussen 19 en 22 juli een ware metamorfose. Op die dagen vinden namelijk de opnamen plaats voor de Amerikaanse tv-filmproductie "Girl in hyacinth blue".

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De regisseur wil Delft flink verbouwen om de stad een 17e eeuwse uitstraling te geven. De filmmakers plaatsen midden op de markt een muur met winkeltjes.

Wie op de opnamedagen in Delft rondloopt, krijgt geen fiets, parkeerautomaat of reclamebord te zien. Die worden vakkundig verwijderd en lantarenpalen worden gewoon vermomd als boom. Voor auto's hoeven Delftenaren tijdens de opnamen niet op te passen, maar ze kunnen wel omvergereden worden door paardenkoetsen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Susan Vreeland over een schilderij dat door Vermeer zou kunnen zijn gemaakt. De film volgt het schilderij vanaf het heden terug tot het moment dat het geschilderd werd in de 17e eeuw. De opnamen worden in Nederland gemaakt met Amerikaanse en Nederlandse acteurs, zoals Jan Decleir, Kitty Courbois en Tamar van den Dop.

Namens producent Gilham Road Productions zoekt CFTV Casting in Nederland zo'n duizend figuranten voor de verfilming van het boek. Mensen die daarvoor in aanmerking willen komen, moeten een klassiek uiterlijk hebben, dus vrouwen met lang haar, mannen met kort haar en beiden zonder maffe hippe kleurtjes. Via internet kan men een inschrijfformulier downloaden en nadere informatie krijgen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.