compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Demonstranten blokkeren films voor Cannes

Demonstranten blokkeren films voor Cannes

11-5-2004 PARIJS - Uitzendkrachten in de Franse amusementsindustrie hebben de uitlevering van filmrollen voor het internationale filmfestival van Cannes gehinderd. Met de actie protesteerden zij tegen de geplande ingrepen bij deeltijdwerk, zoals lagere uitkeringen en langere werktijden.

Delen op facebook

Ongeveer honderd acteurs, technici, musici en andere betrokkenen blokkeerden in de nacht van vrijdag op zaterdag de toegang tot een pakhuis in een voorstad van Parijs waar de films waren opgeslagen. Later zaterdag hieven zij de blokkade op, waardoor vrachtwagens met de films met enige vertraging richting Zuid-Frankrijk konden vertrekken.

De boze parttimers hadden al aangekondigd het filmfestival van Cannes te dwarsbomen. Voor de opening van het festival op woensdag 12 mei is een gesprek tussen de actievoerders en de directie gepland. De openingsfilm is La Mala Educación van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar.

Door protesten in de amusementsindustrie moest vorig jaar het wereldberoemde theaterfestival van Avignon worden afgelast. De Franse regering deed onlangs een dringend beroep op de actievoerders niet ook Cannes te ''kapen''.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.