compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Derde boek Maarten 't Hart verfilmd

Derde boek Maarten 't Hart verfilmd

25-12-2003 AMSTERDAM - Producent Rob Houwer werkt aan een verfilming van het boek 'Het woeden der gehele wereld' van Maarten 't Hart. Dat heeft zijn woordvoerder deze week bekendgemaakt. De opnames moeten binnen een paar maanden beginnen.

Delen op facebook

Beoogd regisseur is Rudolf van den Berg, die eerder de verfilming deed van De Avonden van Gerard Reve en "Zoeken naar Eileen W." van Leon de Winter. Het woeden der gehele wereld is het derde boek van 't Hart dat naar het witte doek wordt overgezet. Regisseur Ate de Jong verfilmde Een Vlucht Regenwulpen (1981), de Zweed Jon Lindström maakte in 1989 een adaptatie van "De kroongetuige".

Waargebeurd plot

In de psychologische thriller Het Woeden der Gehele Wereld staan de bewogen jeugdjaren van ene Alexander Goudveyl centraal. Alexanders jeugd in de jaren vijftig en zestig wordt gedomineerd door een nooit opgeloste moordzaak. De moord gaat terug op iets wat echt is gebeurd: in december 1956 werd in Maassluis tijdens een groots opgezette evangelisatiecampagne op klaarlichte dag een politieagent doodgeschoten. Het boek werd in 1994 bekroond met een Gouden Strop, de prijs voor de beste misdaadroman van dat jaar.

Eerder maakte producent Houwer al succesvolle verfilmingen van Turks Fruit (Jan Wolkers, 1973), Soldaat van Oranje (Erik Hazelhoff Roelfzema, 1977), De Vierde Man (Gerard Reve, 1983), "Brandende liefde" (Jan Wolkers, 1983), "Het bittere kruid" (Marga Minco, 1985) en De Kleine Blonde Dood (Boudewijn Büch, 1993). De producent raamt de kosten van de verfilming van Het Woeden der Gehele Wereld op meer dan drie miljoen euro. Hoofdrolspelers wil de woordvoerder nog niet te noemen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.