compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Derde episode Star Wars belooft kassucces

Derde episode Star Wars belooft kassucces

Laatste toevoeging aan de saga vandaag in première

19-5-2005 LOS ANGELES - Uren- en soms dagenlange hebben ze ervoor in de rij gelegen om een kaartje te bemachtigen voor de voorpremière. In de VS belooft de laatste Star Wars-film op voorhand een succes te worden.

Delen op facebook

Verkleed als wookie, droid of Jedi Knight hebben fans van de Star Wars-saga soms dagenlang voor de bioscoop in de rij gewacht. Gisteren ging Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith wereldwijd in première.
In 'de derde en laatste prequel' in het universum van Star Wars lopen de Clone Wars op hun einde. Obi-Wan Kenobi probeert nog steeds uit te vinden wie verantwoordelijk is voor de kloonlegers. Anakin Skywalker wordt steeds verder richting de dark side van The Force verleid en wordt uiteindelijk Darth Vader.
Producer Lucasfilm en distributeur 20th Century Fox hebben er alles aan gedaan om van 'Revenge of the Sith' een succes te maken. De film opent in 3700 Amerikaanse bioscopen, waarover 9400 kopieën zijn verdeeld. Daarmee is Episode 3 de grootst uitgebrachte film van de vijf voorgaande Star Wars-films. Alleen Shrek 2 en Spider-Man 2 werden nog massaler uitgebracht. Verwacht wordt dat de openingsopbrengst van Episode 3 tussen de 35 en 40 miljoen dollar zal bedragen. Als de film zijn voorgangen, Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, wil verslaan, moet de film meer dan $110 miljoen opbrengen in het openingsweekend. De voortekens wijzen erop dat dit gaat lukken. Het zou betekenen dat de kosten van de productie van naar schatting $115 miljoen in het eerste weekend meteen gedekt worden.
In Nederland gaat de film vandaag in première. Op dit moment staat Kingdom of Heaven als onbetwiste nummer 1 in de Nederlandse boxoffice. Revenge of the Sith zal de film ongetwijfeld van deze positie verdringen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.