compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Derde film van Saskia Diesing en Esther Gerritsen in de maak
Eye witness report

Derde film van Saskia Diesing en Esther Gerritsen in de maak

Film over 'het verloren transport'

23-3-2018 Schrijver Esther Gerritsen en regisseur Saskia Diesing schrijven momenteel aan het scenario voor een nieuwe film die zich afspeelt tegen het einde van WOII, genaamd 'Het verloren transport'. BiosAgenda.nl sprak hen hierover tijdens de feestelijke première.

Delen op facebook

Aan het eind van de oorlog bezetten de Russen in Oost Duitsland het dorp van de vijftienjarige Winnie. Wanneer er vlakbij een trein met doodzieke gevangen uit het concentratiekamp Bergen Belsen strandt, worden zij in het dorp ondergebracht en sluit Winnie vriendschap met Simon, een Nederlands-Joodse jongen.

Waargebeurd verhaal
'Het verloren transport' is de benaming geworden van de tocht van drie treinen, waarmee de nazi’s in concentratiekamp Bergen-Belsen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, onder druk van de naderende geallieerde troepen, de evacuatie van gevangenen probeerden te bewerkstelligen. Tussen 6 en 11 april 1945 werden 6800 ‘Austauschjuden‘ geselecteerd en op transport gesteld. Volgens de nazitop zouden de treinen naar Theresienstadt gaan. In de laatste van de drie treinen zaten 2500 gevangen, waarvan eenderde Nederlander was. Deze laatste trein is het langst onderweg geweest, ruim tien dagen, en strandde uiteindelijk bij Tröbitz, een mijnwerkersplaatsje met zo’n 700 inwoners.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.