compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Desastreus weekend voor Nederlandse bioscoopfilms

Desastreus weekend voor Nederlandse bioscoopfilms

1-12-2003 AMSTERDAM - De eerste ronde in de grote strijd tussen de kerstfilms is slecht uitgevallen voor de Nederlandse producties. Dit bleek maandag uit de bezoekerscijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC).

Delen op facebook

Pipo en de P-p-parelridder, Kees de Jongen en Verder dan de Maan, de drie grote Nederlandse films die op dit moment te zien zijn, trokken alle drie veel minder bezoekers dan de distributeurs hadden verwacht. Alle drie spreken ze van een ''flinke teleurstelling''.

Pipo en de P-p-parelridder (116 kopieën) werd dit weekend bezocht door 14.000 bezoekers. Kees de Jongen (59 kopieën) trok 10.000 geïnteresseerden. De Belgische Oscarinzending Verder dan de Maan (13 kopieën) vormde het dieptepunt met 467 bezoekers. Deze film is volgende week nog slechts in vier bioscopen te zien. 'Pipo' en 'Kees de Jongen' blijven ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen draaien in hetzelfde aantal zalen.

Distributeurs Independent Film (Pipo) en UIP (Kees de Jongen) rekenen er op dat de films een langere adem hebben en rond de kerstdagen alsnog grote bezoekersstromen zullen opleveren.

De grote bioscoopfavoriet was dit weekend de nieuwe Disneyfilm Finding Nemo. De vertelling over een clownvisje dat wordt ontvoerd door een tandarts uit Sydney trok zowel in de middag- als in de avondvoorstellingen volle zalen. Andere grote bioscoophits op dit moment zijn de romantische komedie Love Actually en "Kill Bill: Volume 1", de vierde film van Quentin Tarantino.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.