compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 33

Deze week in première: speelweek 33

15-8-2012 : Elke woensdag zet BiosAgenda.nl de nieuwste premieres voor je op een rijtje. Deze week zijn het zeven stuks.

Delen op facebook

De film van de week is ParaNorman. Norman is een tiener met een bijzondere gave: hij kan met de doden praten. Als de stad waar hij woont wordt aangevallen door zombies dan is hij de enige die iets kan doen. Let op: hoewel het een jeugdfilm is, wordt hij aanbevolen vanaf 9 jaar.

Dan The Expendables 2: alle actiehelden van de jaren '80 en '90 zitten in deze vermakelijke actiefilm. De groep Expendables moet een simpele klus doen maar het loopt fout: een van hen wordt vermoord door een rivaal (Jean-Claude Van Damme). De groep moet naar het buitenland voor hun wraak.

De film A Simple Life komt uit "Hong Kong". Deze film werd door Hongkong ingezonden als Beste Buitenlandse Film voor de Oscars. Een huishoudster werkt al jaren lang voor dezelfde familie. Als zij ernstig ziek wordt, worden de rollen omgedraaid. De jonge Roger verzorgt haar vanaf dat moment.

Dan nog een jeugdfilm: Sammy's avonturen 2. De inmiddels volwassen geworden Sammy heeft het erg druk met zijn net uitgebroede familie. Dan worden Sammy en zijn vriend Ray gevangen genomen en belanden ze in een aquarium in Dubai. De de jonge schildpadjes Ricky en Ella gaan op zoek naar Sammy en Ray. Dit is het vervolg op Sammy's Adventures: The Secret Passage.

De film 360 is gebaseerd op La Ronde, een toneelstuk uit 1900 van Arthur Schnitzler. Deze mozaïek film volgt het leven van meerdere personages in hun zoektocht naar liefde in Parijs, Londen, Bratislava, Rio, Denver en Phoenix.

Journal de France is een Franse documentaire waarin de fotograaf en cineast Raymond Depardon en vrouw Claudine Nougaert worden gevolgd terwijl zij zes jaar lang door Frankrijk trekken. Depardon fotografeerde in die jaren hun land.

Als laatste ¡Vivan las Antipodas!. Antipoden zijn plekken op aarde die op die precies op weerszijde van de wereldbol liggen. Regisseur Victor Kossakovsky maakte een documentaire over vier paar antipoden. Zo zien we het rustige Entre Rios in Argentinië tegenover het hectische Sjanghai. Ondanks hun verschillen lijken de plekken met elkaar verbonden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.