compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 38

Deze week in première: speelweek 38

De zomer is nu toch echt afgelopen. Het regent en dat betekent dat de bioscopen vol lopen. Morgen gaan er zeven films in premiere. We zetten ze zoals even op een rij.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is Laurence Anyways. Dit is de nieuwe film van Xavier Dolan, die eerder J'ai Tué Ma Mère en Les amours imaginaires maakte. In de film vertelt Laurence aan zijn vriendin Fred dat hij zich wil laten ombouwen tot een vrouw. Ondanks alle moeilijkheden en vooroordelen blijven ze bij elkaar.

Dan Simon, niet te verwarren met Eddy Terstall's drama uit 2004. Een verhaal over de band tussen twee families na de tweede wereld oorlog in Zweden als zoon Simon erachter komt dat hij geadopteerd is en zijn vader een Duitse jood blijkt te zijn.

Bait 3D is het makkelijkst te omschrijven als Jaws in de supermarkt: Een Australische supermarkt wordt overvallen als er precies op dat moment een tsunami de winkel overspoelt. De overlevenden proberen te schuilen op de stellages van de winkel. Maar het water is niet de enige vijand. Er raast ook een meegespoelde haai door het gangpad.

Shadow Dancer gaat over een jonge Ierse moeder die wordt gedwongen te kiezen tussen de IRA en de Britse geheime dienst nadat haar zoontje bedreigd wordt.

Dan iets heel bijzonders: Filmkenner Serge Bromberg heeft jaren gewerkt aan de restauratie van de film Le Voyage Dans La Lune uit 1902. De documentaire over het restauratieproces wordt samen vertoond met het resultaat in Le voyage extraordinaire.

2 Days in New York is het vervolg op 2 Days in Paris en is geschreven en geregisseerd door Julie Delpy die ook nog eens de hoofdrol speelt: De Franse fotografe Marion leeft met haar vriend Mingus (Chris Rock) en hun beider kinderen in New York. Dan krijgt ze bezoek van haar vader, haar zus en haar nieuwe vriend, tevens de ex-vriend van Marion.

The Possession is al omschreven op de joodse variant op The Exorcist. De film is namelijk gebaseerd op de Joodse folklore van een dibboek: een rusteloze ziel die bezit neemt van een overledene. Een jong meisje koopt een antiek kistje op een rommelmarkt. Haar vader merkt al snel dat ze zich steeds vreemder begint te gedragen. In het kistje blijkt een kwade geest te zitten die het meisje onder controle heeft.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.