compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 40

Deze week in première: speelweek 40

Deze week gaan er maar liefst 11 (!) nieuwe films in première. Dus ga er even voor zitten en dan zetten wij ze allemaal op een rij.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is Bellicher: Cel: Michael Bellicher is getuige van een auto-ongeluk. Tot zijn grote verbazing wordt hij gearresteerd door de politie. Zijn identiteit lijkt geroofd en verwisseld met die van iemand anders. Eerder werd van Bellicher een TV-serie gemaakt: De macht van de heer Miller. Zowel de TV-serie als de film zijn gebaseerd op boeken van Charles den Tex.

Dan zijn er maar liefst drie Nederlandse jeugdfilms: "De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter". In deze film verdwijnt Sinterklaas uit zijn kasteel en als hij een tijdje later weer opduikt gedraagt hij zich erg vreemd. Ook is er een vreemde Poppendokter aanwezig op het kasteel. Mees en zijn buurmeisje Katja moeten gaan uitzoeken wat er aan de hand is.

Nono, het Zigzag Kind opende het Nederlands Film Festival en Nono is een jongen van dertien. Zijn moeder is overleden en zijn vader is politie-inspecteur. Nono wordt twee dagen voor zijn bar mitswa per trein naar zijn oom gestuurd om volwassen te worden. Op de treinreis naar zijn oom krijgt hij een mysterieuze opdracht. Hij gaat met crimineel Felix naar de Franse Riviera om de waarheid over zijn moeder te achterhalen.

Mees Kees is gebaseerd op de gelijknamige boeken: Kees is een stagiair die voor het eerst les moet gaan geven op een basisschool. Kees weet echter niet zo hoe dat moet: lesgeven. Gelukkig helpen de kinderen hem bij zijn taak.

Dan Bachelorette: Drie vriendinnen vinden het eigenlijk niet echt leuk dat hun oude klasgenoot gaat trouwen. Toch organiseren ze een vrijgezellenfeestje voor haar. Dit loopt echter al snel uit de hand. Er worden ook ladies Nights met deze film georganiseerd.

Dan iets moois: Silent City. Een Westerse vrouw weet een baan te bemachtigen bij een beroemd Japans visrestaurant. Ze komt echter niet in de keuken te werken maar in de ruimte waar ze in haar eentje vis moet fileren. De onzekere positie eist al gauw zijn tol.

Diane Vreeland was een mode expert en columnist. Ze werkte onder andere voor Harpar's Bazar en Vogue, met groot succes. De documentaire Diana Vreeland: The Eye Has to Travel vertelt haar leven in vijf hoofdstukken.

Faust won een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.Heinrich Faust, een man geobsedeerd door het vergaren van kennis, raakt gefascineerd door de onschuldig lijkende Margarete. Om een nacht met haar te kunnen doorbrengen, ondertekent hij een contract dat zijn ziel aan de duivel geeft. Nu het leven niet meer van hem is, hoe moet hij dan verder?

Now Is Good (of Voor ik doodga) is een literatuurverfilming van Before I Die van Jenny Downham: Tessa is 17 en leidt een een ongeneeslijke ziekte. Ze weet dat ze nooit 18 jaar zal worden. Voordat ze sterft wil ze nog zoveel mogelijk dingen ervaren zoals feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben. Verliefd worden stond echter niet op het lijstje.

We zijn inmiddels toe aan de vijfde deel in de Resident Evil reeks. Het T-virus heeft in Resident Evil: Retribution inmiddels wereldwijd om zich heen geslagen. Alice wordt wakker in een gebouw van de Umbrella organisatie. Ze gaat op zoek naar de verantwoordelijken van het virus.

Dan sluiten we af met een Noorse jeugdfilm: De negenjarige Anne is in Superechte Liefde niet echt geïnteresseerd in de liefde. Dit verandert echter wanneer Jorgen bij haar in de klas komt. Ze is echter niet het enige meisje dat hem leuk vindt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.