compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 5

Deze week in première: speelweek 5

30-1-2013 Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn maar elke woensdag presenteert BiosAgenda.nl een overzicht van de nieuwste bioscoopfilms. Deze week zijn het er zeven. De film van de week is Lincoln.

Delen op facebook

Lincoln is gebaseerd op het boek Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln. De film richt zich echter alleen op de laatste maanden van Lincoln's leven.

De zestiende president van de Verenigde Staten leidt het Noorden tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Ondertussen vindt hij veel weerstand als hij de slavernij probeert af te schaffen. De regie is handen van Steven Spielberg.

Dan Verliefd op Ibiza: de nieuwste project van Johan Nijenhuis. In deze mozaïek film reizen verschillende mensen om verschillende redenen af naar Ibiza. Uiteindelijk staan ze allemaal voor dezelfde uitdaging: zijn ze nog wel in staat om te zijn wie ze willen zijn?

Ter promotie van deze film werd de volledige Nederlandse filmpers overgevlogen naar Ibiza waar de cast werd gepresenteerd. Ook BiosAgenda.nl was daarbij. De video daarvan is nog steeds te zien

Nijntje de film is een film voor de allerkleinsten onder ons: In deze allereerste Nijntje film beleeft Nijntje, samen met haar vriendjes, spannende avonturen in de dierentuin. De film kent de dieren, kleuren, vormen en geluiden die kinderen gewend zijn van Nijntje.

Dit is de eerste lange speelfilm met Nijntje. Het begon allemaal in 1955 (!) met de prentenboeken van Dick Bruna.

Denzel Washington speelt een glansrol in Flight. Hij speelt Whip Whitaker, een piloot die een noodlanding moet maken. Hij redt daarmee bijna alle passagiers. Hij wordt onthaald als een ware held maar naar verloop van tijd ontstaan er steeds meer vragen over wat er echt is gebeurd.

Robert Zemeckis regisseerde eerder films als Back to the Future en Contact. Hij won een Oscar voor Forrest Gump.

Dan iets heel anders: Sightseers is een bijzondere combinatie van komedie en horror. Chris neemt Tina mee op vakantie in zijn caravan om haar te laten zien wat hij mooi vindt. Tina's bemoeizieke moeder, volgeboekte campings en fruitvliegjes maken de vakantie echter de vakantie tot een hel. Deze tegenslagen maken heel wat agressie los in Chris en Tina.

Hoofdrolspelers Alice Lowe em Steve Oram zijn tevens verantwoordelijk voor het script van deze film.

No is een Chileense film met Gael García Bernal in de hoofdrol. De film is ingezonden als nominatie van Chili als de beste buitenlandse film voor de 85ste Academy Awards. De film is uiteindelijk ook genomineerd voor deze categorie.

In 1988 krijgt Chili een keuze, ze kunnen bepalen met een simpele 'SI' of 'NO' of het regime van dictator Pinochet stopt of niet. Reclamehunk René Saavedra wordt gevraagd om hét gezicht te worden van de 'NO' campagne.

Als laatste hebben we Kill List voor je. Deze film is van dezelfde makers als Sightseers. Vreemd genoeg komen de films opdezelfde dag uit.

Een huurmoordenaar neemt een jaar na een mislukte opdracht een nieuwe klus aan: wat routine moet worden ontaardt uiteindelijk een vreemde wereld van occultisme.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.