compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 6-10 t/m 12-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 8

Deze week in première: speelweek 8

Het is weer woensdag en dat betekent dat we weer alle nieuwe films op een rij zetten. Er is opvallend veel komedie deze week. De film van de week is dan ook This Is 40.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

This Is 40 is een soort sequel van Knocked Up. De gebeurtenissen vinden een aantal jaar na die film af maar focust zich op andere personages:

Pete en Debbie zijn veertig jaar geworden. Ze gebruiken dit moment om te reflecteren op hun leven en dingen te veranderen nu het nog kan. Pete moet zijn gezin en huwelijk onderhouden terwijl zijn platenmaatschappij in zwaar weer verkeerd.

Paul Rudd, die hier de rol van Pete speelt, werkte meerdere malen samen met regisseur Judd Apatow.

Dan nog een komedie: Movie 43 is een idee van Peter Farrelly van onder andere There's Something About Mary.

Het eindresultaat is een film met een heleboel bekende acteurs en twaalf regisseurs. Een kleine greep uit de cast: Elizabeth Banks, Halle Berry, Anna Faris, Richard Gere, Terrence Howard, Hugh Jackman, "Chloe Moretz", Emma Stone, Uma Thurman en Kate Winslet.

We gaan verder met Great Expectations, een verhaal van Dickens dat al talloze malen is bewerkt voor film, theater en TV. De eerste filmversie dateert zelfs uit 1917.

De arme weesjongen Pip krijgt via een onbekende weldoener een leven van luxe en welvaart. Ondanks dat lukt het hem niet om zijn jeugdliefde voor zich te winnen. Mike Newell regisseerde eerder Harry Potter and the Goblet of Fire.

Richard Gere was deze week in Nederland om Arbitrage te promoten. Klik hier om de foto's van die première te bekijken.

De film gaat over een rijke zakenman die de administratie van zijn bedrijf heeft vervalst om fraude te maskeren. Als zijn minnares omkomt bij een auto ongeluk moet hij zijn leugens tegenover zijn vrouw en dochter overeind zien te houden.

Dan het Nederlandse De Wederopstanding van een Klootzak. Je kon al over deze film lezen in dit mooie interview met hoofdrolsapeler Yorick van Wageningen.

In De Wederopstanding van een Klootzak volgen we de crimineel Ronnie die net een aanslag op zijn leven heeft overleefd. Hij reist naar Dokkum om te achterhalen wie de aanslag heeft gepleegd. Deze film opende het Internationale Film Festival in Rotterdam.

Dan weer terug naar komedie met I Give It a Year Josh en Nat zijn net getrouwd maar al snel ontstaan er kleine problemen. Hun omgeving lijkt op voorhand al weinig vertrouwen te hebben in het huwelijk. Als ze een jaar getrouwd zijn lijkt de spanning zijn hoogtepunt te hebben bereikt: heeft het huwelijk een kans van slagen?

Regisseur Dan Mazer werkte eerder veel samen met Sacha Baron Cohen. Zo schrijf hij de scenario's voor Borat en Ali G Indahouse.

The Patience Stone is een Iraans drama. Een man ligt in coma en wordt door zijn mooie vrouw verzorgd. Dan begint de vrouw tegen haar man te praten: al snel leidt dit tot een lange biecht van over haar jeugd, haar frustraties, haar eenzaamheid, haar dromen en haar verlangens.

Golshifteh Farahani zagen we eerder in Poulet aux prunes. De Iraanse actrice is actief in steeds meer verschillende landen.

We sluiten af met La cinquième saison: Als de winter is afgelopen volgt er opeens geen lente meer: de koeien geven geen melk en de planten geven geen knoppen. De natuur lijkt tot stilstand gekomen. Ook de maatschappij lijkt langzaam te ontwrichten. Van de regisseur van Altiplano.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.