compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Digitale acteurs schrikbeeld voor Spielberg

Digitale acteurs schrikbeeld voor Spielberg

Regisseur ziet rol filmmakers veranderen

23-6-2005 NEW YORK - In de toekomst wordt het mogelijk dat door de computer gegenereerde acteurs het werk van menselijke acteurs overnemen. Steven Spielberg vreest voor de toekomst van de film.

Delen op facebook

Dit vertelt de 58-jarige regisseur in een interview met Newsweek. "Binnen een jaar of 5 tot 7 is het mogelijk om een geheel digitaal mens te creëren dat op geloofwaardige wijze kan interacteren met menselijke acteurs". Het beangstigt Spielberg dat het verschil tussen echt en nep niet meer te zien zal zijn. Voor hem wordt een morele grens overschreden. Enerzijds is het filmmaken een kunstvorm, maar zijn schrikbeeld bestaat eruit dat de regisseur een soort kluizenaar wordt die zonder menselijk contact films kan maken. "Samenwerking is wat het filmmaken tot een energieke en opwindende bezigheid maakt", aldus Spielberg.
In het interview spreekt Spielberg ook over het optreden van acteur Tom Cruise in de show van Oprah Winfrey vorige maand. Hij betreurt het dat de pers de affaire rond Cruise en zijn nieuwe vlam Katie Holmes enorm heeft opgeblazen. "Mensen denken dat de mensen die film maken nep zijn. Men redeneert dat onze films niet echt zijn en dus dat onze privélevens niet echt zijn." Volgens Spielberg is Cruise gestraft voor het openlijk verklaren van zijn liefde voor Holmes.
De ophef dreigde de publiciteit voor Spielberg en Cruise's nieuwe film War of the Worlds te overschaduwen. Spielberg ontkent echter elke invloed die de affaire op de film heeft gehad. De film gaat vandaag in de VS en volgende week in Nederland in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.