compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Dirive-in-bioscoop primeur: Barneveld

Dirive-in-bioscoop primeur: Barneveld

Vanuit de eigen auto op zaterdag 13 juni en 20 juni genieten van een primeur: de eerste corona-drive-in-bioscoop op het terrein van het evenementencomplex Midden Nederland Hallen. Films worden nog aangekondigd en ook voorstellingen in juli.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Er zijn meerdere initiatieven aangekondigd, gisteren zelfs melde een Tilburgse ondernemer zich met plan voor een drive-in-bioscoopplan voor Tilburg, alleen de vergunning en de plek moesten nog geregeld worden. Er zijn ook plannen gelanceerd voor Amsterdam (Update: Drive-in in Olympisch Stadion Amsterdam) en Den Haag (De drive-in: nieuws of hoax?).
Drive-in bioscoop Barneveld © 2019 Drive-in-bioscoop Barneveld (Kiwanis)

Drive-in bioscoop Barneveld © 2019 Drive-in-bioscoop Barneveld (Kiwanis)


Barneveld gaat met de eer er vandoor door een concrete eerdere datum te noemen en een locatie. Het evenementencomplex Midden Nederland Hallen heeft een vloeroppervlak van 10000m2 en kan zich houden aan de RIVM-richtlijnen. (Onduidelijk is nog of hiervoor ontheffing van het evenementenverbod verkregen is, volgens Bioscopen vanaf 1 juni weer open! zou dat nodig zijn, red.).


Een ander initiatief in Barneveld. Vorig jaar was er op de Koewei in Barneveld ook een Drive-in georganiseerd door Kiwanis Club Barneveld (helemaal in jaren '60 stijl) en voor 26 juni staat de film Mamma Mia! gepland (22:00 uur) en daarvoor kunnen al kaartjes worden gereserveerd.

Real Drive-In scene in Grease

Overigens lijkt het nog steeds mogelijk om van de Drive-in bioscoop van Pathé gebruik te maken, die zij via hun site aanbieden (Bepaal zelf waar je film wilt kijke, geluid via de FM radio in je auto en ook ideaal in de koudere maanden).


Links:
  1. Midden Nederland Hallen
  2. Drive-In Bioscoop Barneveld
  3. Drive in bioscoop van Pathé
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.