compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > DIRTY GOD wint Dutch Movies Matter Award

DIRTY GOD wint Dutch Movies Matter Award

'Ghost Fleet' wint publieksprijs

DEN HAAG - DIRTY GOD van regisseur Sacha Polak is afgelopen vrijdag bekroond met de Dutch Movies Matter Award op het Movies that Matter Festival. De documentaire GHOST FLEET wint de publieksprijs en COLD CASE HAMMARSKJÖLD de Camera Justitia.

Delen op facebook
Sascha Polak en Vicky Knight © 2019 Jurre Rompa | MoviesThatMatter

Sascha Polak en Vicky Knight © 2019 Jurre Rompa | MoviesThatMatter

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Er dongen zeven films mee voor de prijs, zowel documentaires als lange speelfilms. De films in competitie waren "Bruce Lee & The Outlaw" (een documentaire van Joost Vandebrug), "Daddy and the Warlord" (een documentaire van filmmaker Shamira Raphaëla journalist Clarice Gargard), Dirty God (speelfilm van regisseur Sacha Polak), Drømmeland (documentaire van Joost van der Wiel), "From Ghetto to Parliament" (documentaire van Thimaud de Driesen), "Jungle, a Modern Odyssey" (speelfilm van Hetty de Kruijf) en "Stad van twee lentes" (documentaire van Laurens Samsom en Frederick Mansell).

De jury, onder leiding van Silvia van der Heijden (directeur van het Nederlands Film Festival), noemt de film „een actueel maatschappelijk statement pur sang”. Uit het juryrapport: „Dirty God toont hoe virtuoos 'the art of filmmaking' kan zijn. Deze film spreekt zich op een bijzondere manier uit tegen de oppervlakkige uiterlijkheden die in een tijd van selfies en vloggers zo belangrijk lijken te zijn, door liefdevol de focus te richten op iemand die zich weet te ontworstelen aan een uiterlijke en innerlijke vernedering.”

DIRTY GOD
De film vertelt het verhaal van Jade, die haar leven weer moet oppakken nadat een wraakactie van haar ex haar achterlaat met blijvende littekens. Dit Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak is een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Dirty God opende eerder dit jaar het IFFR en was geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Bekijk ook ons interview Sacha Polak en Vicky Knight over 'Dirty God'. Cinéart brengt Dirty God op 25 april a.s. uit in de Nederlandse bioscopen.

ANDERE COMPETITIES
Cold Case Hammarskjöld van Mads Brügger won het competitieprogramma Camera Justitia. „De film greep onze aandacht en liet die niet meer los”, aldus de jury onder leiding van Ivar Nijhuis.

De documentaire Ghost Fleet van Shannon Service en Jeffrey Waldron, over moderne slavernij in Thailand won de BNNVARA Publieksprijs. Met alle drie de prijzen is een prijs van €5000 gemoeid.

Movies that Matter
Het Dutch Movies Matter-programma (22-30 maart 2019) wordt mede mogelijk gemaakt met steun van auteursrechtenorganisatie VEVAM Fonds. Het Movies that Matter Festival biedt naast vele mooie films ook een uitgebreid verdiepingsprogramma met inspirerende gesprekken met gasten. Stichting Movies that Matter, opgericht in maart 2006, vindt haar oorsprong in het Amnesty International Film Festival.

Afgelopen zaterdag was de laatste dag van het festival die nu op toernee met festivalfavorieten langs 15 steden, zoals in april de speelfilm Acusada (2018) van Gonzalo Tobal en in mei met de documentaire When the War Comes van Jan Gebert.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.