compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Disney snijdt in filmdivisie

Disney snijdt in filmdivisie

Filmproducent schrapt 650 banen

20-7-2006 LOS ANGELES - Disney gaat het aantal films dat uitgebracht wordt per jaar terugbrengen van twintig naar twaalf. Wereldwijd verdwijnen hierdoor 650 banen.

Delen op facebook

Het zijn vooral de dochters van filmgigant Disney die matig hebben gepresteerd in het afgelopen jaar. De films die Touchstone uitbracht in de afgelopen tijd liepen slecht. The Alamo haalde $22 miljoen op tegen een budget van bijna $100 miljoen en ook The Life Aquatic with Steve Zissou wist met een een opbrengst van $24 miljoen de kosten net niet te dekken.

Na de reorganisatie zullen nog ongeveer twaalf films per jaar uitgebracht worden, voornamelijk onder het label Walt Disney Pictures. Deze studio liep het afgelopen jaren erg goed met kaskrakers als de Pirates of the Caribbean-films en de Narnia-films.

Disney heeft net als andere filmproducenten te kampen met afnemende DVD-verkopen. De concurrentie door het toenemende aanbod van films en series via het internet en de rol van computergames zorgt dat Disney nieuwe wegen moet zoeken om competitief te blijven.

In totaal worden wereldwijd 650 banen geschrapt, wat neerkomt op 20% van het personeel. Hierbij wordt ook de top niet gespaard. De gevierde topvrouw Nina Jacobsen, die sinds 1998 aan het hoofd stond van de filmdivisie en pogingen heeft ondernomen om de live-actie film bij Disney tot wasdom te brengen. Ze wordt vervangen door marketing topman Oren Aviv.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.