compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Docu Liefde is aardappelen krijgt prijs

Docu Liefde is aardappelen krijgt prijs

6-11-2017 Liefde is aardappelen werd afgelopen weekend bekroond op het Internationale Filmfestival DOK LEIPZIG. De film ontving de Interreligious Jury Award en een Honarary Mention van de Internationale Competitie.De film is sinds 12 oktober in Nederland te zien.

Docu Liefde is aardappelen krijgt prijs

Docu Liefde is aardappelen krijgt prijs

De Interreligious Jury Award van DOK LEIPZIG bestaat uit een prijs van 2.500 euro. In het juryrapport wordt onder andere het gebruik van de animaties van Simone Massi geprezen die in combinatie met het persoonlijke verhaal van de filmmaker de film 'onvergetelijk' maken.

Uit het juryrapport:
‘Working with pictures of the house and the souvenirs with letters, sound recordings, and especially with Italian animation artist Simone Massi’s excellent visuals, Aliona van der Horst has created a moving and profound work of art, not without risking a pinch of irony and humour”

Liefde is aardappelen is een persoonlijke en ontroerende documentaire van Aliona van der Horst over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin. De film is een productie van Zeppers Film in samenwerking met VPRO en kwam tot stand met steun van Filmfonds, Mediafonds, CoBO Fonds, Wilhemina E. Jansen Fonds en het Abraham Tuschinski Fonds. De film wordt gedistribueerd door Periscoop Film. Inmiddels is LIEFDE IS AARDAPPELEN door meer dan 12.000 mensen bezocht in de bioscoop en is de film nog volop te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.