compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Documentaire Het Pärt Gevoel in bioscopen VS

Documentaire Het Pärt Gevoel in bioscopen VS

18-3-2019 De Nederlandse documentaire "Het Pärt Gevoel" over de befaamde Estse componist Arvo Pärt zal dit jaar in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Distributeur Film Movement heeft de exclusieve rechten gekocht. Er is nog meer buitenlandse belangstelling.

Still uit film, Arvo Pärt in Amsterdam © 2019 Film Incompany

Still uit film, Arvo Pärt in Amsterdam © 2019 Film Incompany

Film Movement is een distributiebedrijf uit New York dat zich toelegt op het uitbrengen van veelal prijswinnende films die een uniek perspectief op een onderwerp bieden. Dat is niet de enige buitenlandse belangstelling die de documentaire krijgt. De film is door Italiaanse sales agent Berta Film onder andere aan Finland en Noorwegen verkocht. Ook is er interesse uit Japan en Duitsland. “Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse film in de Amerikaanse bioscopen te zien is. Ik kijk enorm uit naar dit overzeese avontuur”, aldus regisseur Paul Hegeman, die tevens ook de film produceerde.

Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt draait sinds 28 februari met succes in de Nederlandse bioscopen en trok inmiddels ruim 6.000 bezoekers.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.