compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Donkere versie Wizard of Oz in de maak

Donkere versie Wizard of Oz in de maak

Josh Olson en Todd McFarlane creatief team achter nieuwe film

22-8-2007 NIJMEGEN - Warner Bros en Roadshow Pictures hebben het groene licht gegeven voor de productie van Oz, een compleet nieuwe, donkere kijk op L. Frank Baum's The Wizard of Oz uit 1939, dat meldt Variety.

Delen op facebook

De film zal een stuk sinisterder zijn dan het oorspronkelijke verhaal. Todd McFarlane (geestlijk vader van Spawn) en scriptschrijer Josh Olson (A History of Violence) werken nog aan de precieze toonzetting van de film. McFarlane wil dat de nieuwe interpretatie een '2007 wow-factor' heeft. 'Mijn pitch was: hoe krijgen we mensen die naar The Lord of the Rings gingen naar deze film?', aldus McFarlane.

Olsen liet zich voor het script inspireren door de fantasierijke wereld van de boeken van Baum: 'De personages blijven allemaal hetzelfde als in het origineel, het script komt geheel van mijn kant'. Hoewel hij ook mikt op een donkerdere sfeer, wil hij met Oz niet te ver doorschieten. De duistere sfeer in de film zal liggen in de lijn van Harry Potter and the Order of the Phoenix.

De scriptdetails worden momenteel nog uitgewerkt. Volgens McFarlane zal het script van de film meer lijken op een sequel dan op een remake van het origineel.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.