compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > DOODEIND bekroond met Filmprijs Stad Utrecht

DOODEIND bekroond met Filmprijs Stad Utrecht

Bekendmaking nominaties Nederlands Online Film Festival

27-9-2006 Vanavond is tijdens de Openingsavond van het 26e Nederlands Film Festival de Filmprijs van de Stad Utrecht 2006 uitgereikt aan Erwin van den Eshof voor zijn speelfilm DOODEIND. De prijs werd overhandigd door loco-burgemeester Harm Janssen van Utrecht.

Delen op facebook

DoodEind is een horrorfilm over een groep vrienden die in de Schotse hooglanden verstrengeld raakt in de eeuwenoude vloek van een vervallen landhuis vol dodelijke vuurtongen. De jury prijst onder andere de 'intelligente benadering van het genre, de goed gekozen casting, de prestaties van de acteurs en de doeltreffende art design'.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debutantencompetitie van het festival, waarvoor dit jaar 24 eerste zelfstandige speelfilms, documentaires, korte films en tv-dramaproducties zijn geselecteerd. De prijs bestaat uit een penning en een geldbedrag van 5.000 euro.

Bekendmaking nominaties Nederlands Online Film Festival

Op de openingsavond van het 26e Nederlands Film Festival zijn, in het kader van het eerste Nederlands Online Film Festival, de nominaties voor de NOFF Juryprijs en de NOFF Tiscali Publieksprijs bekend gemaakt.

Voor de NOFF Juryprijs zijn genomineerd:
"Kapitaal": Ton Meijdam, Thom Snels en Béla Zsigmond (animatie)
"Love her Madly": Marleen van den Oetelaar (documentaire)
"Washing Machine": Douwe Dijkstra (animatie)

De volgende drie films hebben tot nu de hoogste waardering van het publiek verkregen en zijn genomineerd voor de NOFF Tiscali Publieksprijs:

Jef Jel: Maurice Trouwborst (drama)
"Kresty": Allard Detiger (documentaire)
"Uitzicht": Michiel Brongers (documentaire)

Bezoekers aan de website bepalen vanaf nu door te stemmen welke film uiteindelijk de NOFF Tiscali Publieksprijs in de wacht sleept.

De NOFF Tiscali Publieksprijs en NOFF Juryprijs worden bekendgemaakt en uitgereikt op 5 oktober 2006, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, tijdens een afsluitende avond met vertoning van de winnende films in Theater Kikker. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van € 2.500,-.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.