compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Duitsers dreigen met verbod 'Snow Fever'

Duitsers dreigen met verbod 'Snow Fever'

9-10-2004 AMSTERDAM - Duitse advocaten willen verbieden dat de Nederlandse film 'Snow Fever' wordt uitgebracht. De romantische komedie beleeft in principe maandagavond zijn wereldpremière in de Amsterdamse bioscoop ArenA.

Delen op facebook

De advocaten van drie Duitse acteurs die in de film meespelen, willen in een juridische spoedprocedure de release van de film verbieden omdat de acteurs nog niet zijn betaald voor hun bijdrage aan de film. Dat maakte producent Johan Nijenhuis zaterdag bekend.

De Duitse coproducent van de film, Hope & Glory Pictures International, zou de betaling van de acteurs regelen, maar heeft dat tot nu toe nog niet gedaan. Het gaat om een bedrag van ongeveer 50.000 euro.

De advocaten van de Nederlandse producent NL Film proberen op dit moment tot een overeenkomst te komen met de advocaten van de Duitse producent en de nog niet betaalde acteurs. ''Dit is niet onze schuld'', stelt Nijenhuis. ''De première maandag gaat door. Ze zullen de filmblikken uit mijn handen moeten trekken om dat te voorkomen.''

Snow Fever moet vanaf volgende week donderdag in bijna honderd Nederlandse bioscopen te zien zijn. Ook dit dreigen de Duitse advocaten tegen te houden. De film vertelt over een onschuldig meisje (Hanna Verboom) dat op een Oostenrijke piste wordt ingepalmd door een arrogante snowboardleraar (Daan Schuurmans).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.