compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Dunya & Desie Nederlandse inzending Oscars

Dunya & Desie Nederlandse inzending Oscars

Film krijgt misschien remake

De Nederlandse speelfilm Dunya & Desie van regisseur Dana Nechushtan is de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie Best Foreign Language Movie, dat maakte Holland Film donderdag bekend.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film met in de hoofdrollen Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni ging in april in Nederland in première en was daarvoor al te zien op het Internationaal Film Festival in Berlijn.

De film gaat over de tienervriendinnen Dunya en Desie uit Amsterdam-Noord, die beide met hun eigen problemen kampen. Desie is zwanger van haar rij-instructeur en Dunya is uitgehuwelijkt aan haar Marokkaanse neef.

Hassouni won al eerder een Internationale filmprijs voor de film Offers, ze kreeg voor haar rol hierin een internationale Emmy award.

Voordat de officiële lijst met vijf genomineerde films voor de Oscars bekendgemaakt kan worden, zal eerst een shortlist gemaakt worden van alle buitenlandse inzendingen. Voor jaar behaalde Zwartboek deze shortlist, maar werd uiteindelijk niet genomineerd voor de Oscar.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.