Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > DVD Bambi in VS miljoen keer over de toonbank

DVD Bambi in VS miljoen keer over de toonbank

Release DVD voorproefje op vervolg kinderfilm

3-3-2005 LOS ANGELES - In de Verenigde Staten werden op de eerste dag een miljoen DVD's en videobanden verkocht van de nieuwe uitgave van Bambi, dit verklaarde Disney woensdag.

De verkoopcijfers herinneren aan de cijfers van de DVD van The Lion King. Hiervan werden in de eerste twee dagen drie miljoen exemplaren verkocht.

Het is voor het eerst dat de Disneyklassieker uit 1942 op DVD wordt uitgebracht. De film werd in 1989 en 1997 eerder uitgebracht op video. Voor de DVD release werd de film met digitale technieken bewerkt en voorzien van allerhande bonusmateriaal.

Op de DVD 'is te horen hoe Walt Disney met de top van zijn creatieve team de verhaallijn van de klassieke tekenfilm tot in detail doorspreekt. Disney en zijn team hebben het voortdurend over herkenbare personages, over de grens tussen menselijk en karikaturaal gedrag' (Volkskrant 3-3-2005).

De DVD is een zoethoudertje totdat het vervolg op Bambi het daglicht zal zien. De productie "Bambi and the Great Prince of the Forest" zal waarschijnlijk in 2006 uitgebracht worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.