compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Een ander zijn geluk in Toronto in première

Een ander zijn geluk in Toronto in première

24-8-2005 BRUSSEL / TORONTO – Een ander zijn geluk, het speelfilmdebuut van de jonge Vlaamse cineaste Fien Troch wordt in wereldpremière vertoond op het 30ste Internationaal Filmfestival van Toronto. De film is er geselecteerd voor het Discovery Programma, Toronto’s sectie voor nieuw en beloftevol filmtalent.

Delen op facebook

Een ander zijn geluk werd eerder dit jaar gedraaid ten zuiden van Brussel. Het verhaal situeert zich in een klein dorpje dat in de ban geraakt van een vluchtmisdrijf waarbij een kind sterft. De zoektocht naar de dader brengt een aantal verborgen spanningen en emoties aan de oppervlakte. De ensemblefilm brengt een indrukwekkende reeks topacteurs samen waaronder Ina Geerts, Jan Decleir, Natali Broods, Peter Van den Begin, Johanna Ter Steege, Josse De Pauw en Viviane De Muynck.

Discovery is Toronto’s festivalsectie die een platform biedt aan nieuw en aanstormend filmtalent met een persoonlijke kijk op hedendaagse cinema. 'Discovery is your introduction to gifted and innovative new directors who are sure to become a household name,' aldus de festivalwebsite. Het festival, waar overigens ook de laatste film van Theo van Gogh -06-05 de film- te zien zal zijn, loopt van 8 tot 17 september 2005.

Einde vorige week werd bekend dat de film ook voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastian is geselecteerd, en daar meedingt naar de Altadis New Director’s Award ter waarde van € 90.000.

Verdeler Kinepolis Film Distribution brengt Een ander zijn geluk eind november uit in de Belgische zalen. De film werd geproduceerd door Antonino Lombardo van het Brusselse Prime Time.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.