compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Eerste competitiefilms MtM 2018 bekend

Eerste competitiefilms MtM 2018 bekend

14-12-2017 De eerste filmtitels voor de drie competitieprogrammas van het Movies that Matter Festival zijn bekend: Mr Gay Syria, Onderkomen en Aus dem Nichts, die laatste film is ook al genomineerd voor een Golden Globe Award.

Eerste competitiefilms MtM 2018 bekend

Eerste competitiefilms MtM 2018 bekend

Mr. Gay Syria van regisseur Ayse Toprak over de organisator van de Mr. Gay Syria verkiezing in Istanboel is geselecteerd voor het hoofdprogramma Activist.

Aus Dem Nichts van regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand) over een moeder die strijdt voor gerechtigheid is opgenomen in de Camera Justitia-competitie en

Onderkomen over drie jongens uit Afghanistan die hopen in Nederland te mogen blijven, geregisseerd door Jacqueline van Vugt, is de eerste titel voor het Dutch Movies Matter-programma.

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zeventig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

Het festival kent twee hoofdprogramma’s: Activist (voorheen A Matter of ACT) over mensenrechtenverdedigers, in samenwerking met Amnesty International, en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia, dat inzoomt op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het competitieprogramma Dutch Movies Matter met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten.

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2018 plaats van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.